Work hard, play hard. Daar houden we bij WANT wel van. Vooral als dat spelen dan ook nog lekker in de buitenlucht mag. De Garmin Fenix 5X Plus is op papier de ideale gadget om je te helpen dat motto werkelijkheid te maken. Maar is dat ook zo? In deze Garmin Fenix 5X Plus review zoeken we het uit.

Meer over wearables vind je in onze playlist:

De Fenix 5X Plus mag dan een smartwatch staan, het smart gedeelte staat niet op de eerste plaats. Buiten sporten wel. De Fenix 5X is in de eerste plaats een sporthorloge voor outdoorliefhebbers. Daarom namen we ‘m deze zomer mee naar het North Face Mountain Festival in de alpen om hem uitgebreid te proberen.

Garmin heeft een hele rits speciale outdoor-features heeft toegevoegd aan het horloge. Hij kan bijvoorbeeld het hemoglobineniveau in je bloed meten, zodat je weet of je lichaam al goed aangepast is aan de hoogte. Natuurlijk zit er ook een hoogtemeter in waarmee je tijdens je hike kunt checken hoe hoog je zit. Dankzij de ingebouwde GPS en kaarten kun je niet alleen al je activiteiten bijhouden op de kaart, maar ook basaal navigeren op je horloge. Wel zo handig als je je telefoon thuis hebt gelaten.

De Fenix 5X Plus heeft speciale modi voor tientallen activiteiten. Of je nou gaat hardlopen, zwemmen, roeien of hiken; het horloge heeft een geoptimaliseerde weergave voor je. Die is trouwens niet ideaal: in de hike-modus kun je bijvoorbeeld niet zien op welke hoogte je zit. Maar dat zijn kleine puntjes.

Het horloge heeft 4GB opslagruimte om muziek op op te slaan. Verbind ‘m met een paar sportieve bluetooth-oortjes en je kunt tijdens het hardlopen of trailrunnen muziek luisteren zonder je smartphone mee te nemen. Wel jammer: Spotify-ondersteuning ontbreekt.

Als je na een sportief weekend buiten weer op kantoor komt, komt de Fenix 5X Plus nog steeds van pas. Het sportieve uiterlijk en de grote behuizing passen misschien niet perfect binnen een kantooromgeving, maar ook dat moet tegenwoordig kunnen. Als je daar doorheen kunt kijken heb je een handige tool die je notificaties doorgeeft en waarop je je agenda kunt bekijken. De smartwatchfunctionaliteit is misschien een beetje basic, maar alle essentials zijn aanwezig. Groot voordeel is dat de batterij zo een week meegaat.

Bovendien helpt de Fenix 5X Plus je ook doordeweeks om actief te blijven. Hij geeft meldingen als je te lang stilzit en is daarbij niet snel tevreden. Even naar de koffieautomaat lopen is dus niet voldoende om je beweging te halen. Je moet een beetje je best doen, en dat is natuurlijk ook het beste voor je gezondheid.

Op zoek naar een nieuwe telefoon of tablet? Bekijk onze aanraders in de telekoopwijzer:

All About Phones is een onderdeel van WANT.nl, hét online magazine over innovatie. Op onze website, kun je terecht voor toffe artikelen over alles wat met tech en vooruitgang te maken heeft. Binnen All About Phones brengen we het laatste nieuws over smartphones, wearables en accessoires. In videovorm, en dus hier op YouTube, behandelen we de beste smartphones en accessoires. Bijvoorbeeld van Apple, Samsung, Huawei, Nokia, Motorola en Sony. Daarnaast hebben we een maandelijkse smartphone-koopwijzer, regelmatig top 5 lijstjes waarin we de beste smartphones in een bepaalde categorie bespreken en reviews van accessoires.

Enkele populaire smartphones die wij op dit moment bespreken zijn de Samsung Galaxy S9, Huawei P20 Pro, Nokia 7 Plus en Apple iPhone X. Ook goedkopere toestellen als de Motorola Moto G6, Samsung Galaxy A8 2018, Huawei P Smart en Huawei P20 Lite komen aan bod. Accessoires en andere connected apparaten die we bespreken zijn bijvoorbeeld de Philips Hue, Samsung Gear S3 en JBL Charge 3.

[compare_prices_deals]

source