Ben je nieuw? Abonneer dan op ons kanaal voor meer epische content!

Smartwatches zijn nooit de alles-in-een-polscomputers geworden die we jaren geleden ooit voorzagen. Toch hebben de slimme horloges wel degelijk hun draai gevonden in de markt. Veel mensen zien een smartwatch als een soort stijlvol en uitgebreid fitnessbandje met notificatiefunctie. Dat is precies wat de Huawei Watch GT probeert te zijn, zonder alle poespas van een Android Wear-device. In deze Huawei Watch GT review zoeken we uit of dat werkt.

Het ontwerp van de Watch GT heeft Huawei in ieder geval goed voor elkaar. Het is een stijlvol rond klokje dat stevig aanvoelt en twee knopjes heeft. De Watch GT is tot 5ATM waterdicht, wat erop neerkomt dat hij 50 meter onder water komt. Ruim voldoende voor normaal gebruik, lijkt me.

De grootste verandering in de Watch GT tegenover eerdere horloges van Huawei, is het besturingssysteem. Android Wear is in de ban gedaan en vervangen door Huawei’s eigen software. Qua gebruiksvriendelijkheid is dat prima. Het horloge heeft een aantal ‘widgets’ waar je doorheen kan scrollen door over het scherm te vegen. Verder is er een sport-menu en een app-menu, die je kunt bereiken met de twee knopjes aan de zijkant.

Een duidelijk voordeel van het eigen besturingssysteem van Huawei, is de bijbehorende batterijduur. Waar Android Wear stroom slurpt, houdt het simpele Huawei-systeem het rustig. Handig! Of het horloge verder ook zo goed scoort, zie je in de video of lees je hier op onze website:

Huawei Watch GT review | Is dit de ideale smartwatch? (Dutch)

———————————————
WANT is hét Tech & Culture kanaal van de Benelux. Daarom vind je hier alles over telefoons, tech, films en series. Daarnaast vind je ook reviews, previews, lijstjes, koopwijzers en nog heel veer meer! Met onze eigen serie ‘Het AliExperiment’ zijn we ook op het gebied van AliExpress dé plek voor jou! Benieuwd wat we wekelijks allemaal te bieden hebben? Abonneer dan op het kanaal en mis helemaal niks!

[compare_prices_deals]

source